sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Kotiseutumatkailua




Ukko joutui koko viikonlopun kestävälle työreissulle, joten me lähdettiin yhdeksi yöksi mummilaan! Paikkana toimii Billnäsin ruukki, paikka jossa asuin noin viimeiset 5-6 vuotta, ennen kuin muutin 19-vuotiaana omilleni. 



Olen suurimman osan lapsuudestani ja nuoruudestani asunut joko Karjaan tai Pohjan puolella.. Nykyinen Raasepori siis, jos tarkkoja ollaan.. 



Billnäsin ruukki ja myös lähellä sijaitseva Fiskarsin ruukki ovat hienoja paikkoja, jotka ovat olleet aina lähellä sydäntä. Näistä paikoista on hyvät nuoruusmuistot. :) 




Olen aina ihaillut näiden ruukkien vanhoja taloja ja erilaista luontoa. Tuli yläasteella ja lukiossa pyöräiltyä väkisinkin keskustaan mentäessä Billnäsin alueen läpi. 





Käytiin kävelyllä pitkästä aikaa ja harmitti, kun ehkä ne kauneimmat talot ja alueet jäi tällä kertaa ikuistamatta jonkin hevostapahtuman takia.. Tie oli suljettu sinne tiettyyn suuntaan päin.. 

Mutta tapahtumarikas viikonloppu. Pikkuneiti pääsi uimaan tänä vuonna ekaa kertaa, mistä oli aivan innoissaan. Poislähtö oli tottakai neidin mielestä harmin paikka, minkä kyllä minulle ja vaarille ilmoittikin... :D 
Pääsi myös serkkutyttönsä luo kyläilemään aiemmin saman päivän aikana. Enpä muista milloin pikkuneiti olisi ollut niin väsynyt vierailun takia. Jopa päiväunille meno, mikä on ollu vaikea toteuttaa vieraassa paikassa, meni sujuvasti. 





Ennen reissuun lähtöä ehdittiin pikkuneidin kanssa laittaa porkkanat kasvimaalle. Olin jopa hieman yllättynyt kuinka mukana neiti oli hommassa.. Yleensä ei ole kiinnostanut, mutta nyt jaksoi levittää kanankakkaa maahan ja jopa muutamat siemenetkin kylvi. Ehkä tuon typykän vielä saa mukaan näihin hommiin vielä kunnolla... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...