sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Mehuntekopäivä



Taas tämä aika vuodesta. Ja jokavuotinen traditio...
Joka vuosi kerätään marjat, (itse olen parilta viime vuodelta välttynyt tältä kun olen ollut pikkuneitiä vahtimassa), ne survotaan Sampo liha-tai mikä lie onkaan myllyllä, ja mehumömmö ollaan mehumaijan kattilan avulla laitettu jääpalapusseihin.
Ennen keiteltiin mehumaijalla kaikki mehuiksi parin vuoden ajan, mutta sitten ukko keksi kokeilla vain survoa ne ja pakastaa. Säästyy näin enemmän vitamiineja. Aika tuhtia tavaraahan se on hedelmälihoineen, mutta ihan hyvää veteen blandrattuna.


Tänä vuonna kerättiin vaan ehkä puolet marjoista. Edellisvuosien mehuja on vielä niin paljon jäljellä, ettei ollut järkeä tehdä liikaa. Pussittaminenkin meni todella nopeasti, yleensä tuntuu että niitä pusseja täytetään tunti toisensa perään. Ampiaiset olivat tosin pieni kiusa tuota tehdessä. 



Hyvin saatiin joku 8 pussia pakkaseen ja vielä jäi marjoja pensaaseen. Menee ne sitten omaan suuhun pikkuhiljaa tai linnuille, saa nähä..  Ensi vuonna taas uudestaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...