sunnuntai 12. elokuuta 2018

Etikkakurkut



Eilen tuli hetki, että päätin kokeilla jotain uutta.. Jollekulle tämä on helppoa, ja niin se oikeastaan olikin. Itse vain jotenkin aina kuvittelin kurkkujen säilömisen olevan hankalaa. Muutama ohje netistä ja tulin siihen tulokseen että kaikki olivat likimain samoja.
Kurkut pestään, purkkiin vuorotellen mausteiden kanssa, jäähtynyt etikkaliemi päälle ja purkki kuukaudeksi kylmään.

Eka satsi lientä meni vain puolikkaaseen purkkiin. Piti keittää vähän lisää.. 



Helpon ohjeen löysin Kotikokki.net sivulta haulla Etikkakurkut.
Avomaan kurkkuja olisi varmasti tulossa lisää, vaikka lehdet vähän jo kellastuivatkin helteessä, mutta luulen että tämä kokeilu oli tältä vuodelta tässä. Anoppi tekee urakalla samaa (eläkeläisenä kun ehtii) ja kiikuttaessani purkit meidän kakkosjääkaappiin (siellä säilytetään sadonkorjuun tuotokset ja ukon kaljat :D), oli siellä jo 3 isoa kurkkupurkkia kypsymässä. Tiesin että niitä tuli viime mökkireissulla mukaan, mutta en tiennyt kuinka paljon....


No, mutta nyt on kokeiltu tätäkin ekaa kertaa ja ensi vuonna sitten paremmalla itsetunnolla satoa säilömään. 


Raapustin listan ajatuksiani selkeyttämään. Tuntui että hommaa on paljon, perus kasvimaan tyhjentämisen lisäksi. 
On sitä hommaa jonkin verran.. Nyt voin tosin huoletta vetäistä viivan yli kurkkujen osalta. :) 

Ajatuksena tosin on että teen mitä kerkeän, ja vähän olen ehkä jo ajatellut jättää kesäkurpitsa pikkelsin teon väliin.. Pakastimessa on jo kuitenkin 4,5l raasteena samaa ainesta.. Katsotaan mitä tässä kerkeää.. 

Ja ai niin, silmätulehdus ei taidakaan olla kukistettu mun osalta, perhana........ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...