torstai 4. huhtikuuta 2019

Keväthommien pohtimista..

Aurinko paistaa, valoa piisaa! Mieli alkaa herätä talven harmaasta horroksesta!

Kyllä kevätaurinko tekee aina tehtävänsä. Puuhaa riittäisi, aika ei vaan aina meinaa riittää. Etenkään näin kahden pikkulapsen kanssa kotona ollessa..
Suunnitelmia on paljon nyt keväälle, ja tottakai kesälle. Katsotaan mitä ehtii oikeasti toteuttaa..




Keväthommat ukko aloitti aikaisemmin kuusiaitojen ja kuusipuun leikkauksilla. Saatiin pihapuuhaa pikkuneidin kanssa tänään jälkisiivoushommien parissa.

Kärrätessämme leikkuujätettä polttopaikalle, näin kasvimaan ohi kulkiessamme, että valkosipulit ovat jo alkaneet nousta maasta!
Jos ne tänä vuonna kasvaisivat paremmin..

Pikkuherran valittaessa nälkää, pidimme tauon, ja jäimme (poitsun syödessä sylissä) kuuntelemaan luontoa pikkuneidin kanssa. Harvinainen hetki, kun neiti istui vieressä hiljaa kokonaiset 10 min. Siinä sitä sitten kuunneltiin tuulen ja lintujen ääntä hiljaisuudessa. Sovittiin myös neidin kanssa, että kunhan tulee lämpimämpää, niin tehdään jonnekin pihalle pieni kukkapenkki.

Pihakukat ostan yleensä kaupasta, mutta en tiedä jos vaikka onnistuisi itse kerätä siemenet vanhoista kukista ja kylvää ne.. Kokemusta ei ole, mutta huomasin viime vuotisen kukkapadan olevan täynnä siemeniä lakastuneissa kukissa. En tiedä ovatko miten hyviä talven jälkeen, pitääkö siemenet kerätä syksyisin tai muuta sellaista, mutta siellä niitä olisi mistä kokeilla...
Ja sisällä odottaa edelleen paprikan ja tomaatin siemenet multiin laittoa..

Lisäksi päässäni kytee suunnitelmat kokeilla ekaa kertaa tämän kuukauden aikana mahlan keruuta. Saunan takana on koivuja, joista tätä saisi. Asiaa olen netistä tutkinut ja kohta tuota pääsisi jo toteuttamaan. Enpä ole ikinä koivun mahlaa juonut, joten eka kerta olisi tämäkin.

Ja jos tuntuu että tässähän tätä puuhaa jo riittäisi, niin ehei.... Pieni toivonkipinä olisi päästä myös rakentamaan ötökkähotelli. Kyllä, kauhean tarpeellinen tämän kiireen keskellä.. :D Tosin luulen että tämä jää "katsotaan, jos ehtii" osastolle..

Elikkä, jos vaan aikaa ja voimia riittää, niin täksi kevääksi /kesäksi:

-perus kasvimaahommat.
-esikasvatukset
-kukkien istutusta/ pieni kukkapenkki.
-siemenien keruuta..?
-mahlan keruuta (tätä ehdottomasti pitää kokeilla!)
-ötökkähotelli...?
-talon ulkolaudoituksen aloittaminen (ukon homma..)
-kompostin tyhjennys.
-varastojen tyhjennystä turhista tavaroista/vaatteista.

Että kyllä tässä hommia riittää taas seuraavaksi puoleksi vuodeksi... :D

2 kommenttia:

  1. Aika monet siemenet vaatii kylmäkäsittelyn ja senhän ne ovat saaneet talvella, eli hyvinkin voit saada ulkona olleista siemenistä kelpo kukkia neidin kanssa!

    VastaaPoista
  2. No hyvä!! :) Siementen keräys on vielä ihan vierasta minulle, joten täytyykin sitten kokeilla.. :) Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...