sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Pikkuhiljaa sadonkorjuuta

Banaanit ovat vain kokovertailuna, eivät itse kasvatettuja.. 😂 Tähän asti isoin meloni.

Pikkuhiljaa alan kasvimaata tyhjentämään. Kaikkea syödään koko ajan, mutta kohta pitäisi alkaa myös varastoimaan tuotoksia.




Kaikki sipulit saatiin kerättyä viikonlopun aikana. Osan letitin (kokeilin sitomista ekaa kertaa), mutta suurin osa meni ukon kyhäämälle pöydälle kuivumaan.

Kesäkurpitsaa ollaan syöty ja tehty pieni satsi pikkelsiä. Ei olla maistettu, niin en tiedä vielä minkä makuista tuli.




Kasvimaan kukkaloistoa. 

Kasvimaalta olen myös kerännyt ekaa kertaa tällä kertaa siemeniä. Kehäkukan ja samettikukan siemeniä on kuivumassa, ja myöhemmin olisi tarkoitus kerätä vielä kesäkurpitsan ja vahapapujen siemenet talteen.




Pikkuneiti yllätti. Kyssäkaali oli ehdottomasti hänen mielestään kasvimaan ykkösherkku! Harmi, että niitä tuli niin vähän.. 

Kun itsekasvatetut paprikat eivät itäneet, heitin yhden kaupan paprikasta otetun siemenen multiin. Ja se oli ainoa omakasvattama paprika, joka iti.. Vielä kun se kerkeisi tehdä syötävääkin.. 

Nyt olisi myös tarkoitus keretä vielä vähän kuivattaa persiljaa kaappiin ja tehdä aroniahilloa.. Syksy on jo vahvasti tulossa.. 🍁

3 kommenttia:

  1. Mahtavan kokoinen kesäkurpitsa, tuskin maltan odottaa että pääsen ensi kesänä kasvattamaan satoa itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja se oli myös jo kypsä! :) Tänään päästiin sitä ekan kerran maistelemaan.

      Poista
    2. Eikun hups, kesäkurpitsa!! Minä univelkaisena oon lukenut että vesimeloni... 😂😂 noh, kummatkin olivat kyllä kypsiä.. 😁😂

      Poista

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...