tiistai 27. marraskuuta 2018

Odottelua ja talon lämmittämistä.




Viime postauksessa oli toiveena rauhoittuminen.. Noh....... Kyllä sitä tulee rauhoituttua, monta pientä hetkeä päivässä..
Viime viikko oli ainakin kaikkea muuta kuin rauhoittumista. Kauheasti eri paikkoihin menoja, sukulaisvierailuja, lapsen leikkikoulua.. Ja kun kotona kerettiin olemaan, niin silloin aika kului uunien lämmittämisessä, ruuanlaitossa, ja kaikessa arkisessa, mitä ei ole kerennyt tekemään..



Talvi tuli meillekin. Vähän aiemmin sain jouluvalot ikkunaan ja puolta viikkoa myöhemmin tuli ensilumi. :) Tosin nyt pakkasen takia on uunitkin käyneet kuumina joka päivä.. Äkkiäkös jonkun puuron tai perunat keittää samalla, kun lämmittää taloa. Tänä aamuna taisi olla kylmin aamu tähän mennessä. Ukko oli pienen pesällisen keittiössä polttanut, ja mittarit näyttvät silti +15 - 18 astetta lämpöä. Vaihteleva ero johtuu, kun minä kyttäilen kahdesta eri mittarista lämpötiloja keittiössä. 15 astetta näytti ikkunan vieressä oleva mittari ja katossa oleva näytti 18.. Yleensä katossa oleva näyttää meillä sen totuudenmukaisemman lukeman.

Pienen totuttelun on taas vaatinut kerrospukeutuminen. Ulos ei viitsi nopeastikaan mennä ilman pitkiä kalsareita alla ja lämpimämpi paita päällä... Pallomahan kanssa tuntuu kaikki pukeminen vaivalloiselta ja pikkuneidin pukeminen on myös oma juttunsa.. Onneksi pahin uhma ei kohdistu pukemiseen (ainakaan vielä), mutta kaikkeen muuhun kyllä... Silti, on tuo kylmyys jotenkin virkistävää, kunhan on tarpeeksi vaatetta päällä. Ennemmin pakkasta kuin hellettä...

Muuten tässä arki vain rullaa.. Päiväuniaikaan nukutaan ja levätään kunnolla. Muuten loppupäivän kruunaa kunnon liitoskivut. Odottelua nyt vain... Synnytystä en jännitä, enemmän sitä sen käynnistymistä. Toivottavasti olen silloin kotona, enkä missään julkisella paikalla ainakaan.. Paljoa en jaksa tehdä, ruuat ja hyvin vähän siivousta, jos välillä ollenkaan... Aivoille on mukava piristys kyllä käydä tytön kaa jossain, mutta kroppa sanoo sitten viimeistään illalla vastalauseensa..

Käsitöitäkään ei tee mieli tehdä, ei vaan jaksa.. Jos välillä muutaman rivin silmukoita kudon, niin se on hyvä... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...