keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Taimia taimia


Tuntui että tänä vuonna oli todellakin aikaa keskittyä taimikasvatukseen. Edellisinä vuosina tähän aikaan olen puolet viikosta juossut tytön leikkikoulun ja omien asioiden välillä.. Tuntui, että kun loppuillasta oli aina aikaa, niin sen kulutti mieluummin levätessä kuin koulimalla taimia ruukkuihin (niin rankkaa kuin se muka on edellisinä vuosina ollut, jep jep..).



No, nyt on koronan takia todellakin ollut aikaa olla kotona.
Mielestäni laitoin tomaatintaimet tänäkin vuonna vähän myöhässä multiin, mutta hyvinhän ne sieltä tulivat.



Tomaatteja oli ihan tolkuton määrä! Tuntui että joka ikinen siemen näköjään iti, kun viime vuonna tuli vain pieni määrä. Jouduin valkkaamaan parhaimmat ja ajattelemaan järkevästi, minkä verran taimia mahtuisi kasvihuoneeseen.. Päädyin lopulta seitsemään taimeen, ne täyttävät kasvihuoneesta toisen puolen aika hyvin..

Purjoa on onneksi tullut jo 7 tai 8 kappaletta. Eli saman verran kuin viime vuonna. Ne täytyykin enää siirtää omaan laatikkoon kasvamaan ennen kasvimaalle siirtoa.
Olen innostunut purjon kasvatuksesta. Onneksi viime vuonna se onnistui niin hyvin, niin nyt tiedän suurin piirtein mitä tehdään onnistumisen kannalta.

Viimeisenä kylvin vielä huhti-toukokuun vaihteessa kasvihuonekurkut ja vesimelonit.
Kurkkuja on nyt tähän mennessä ilmestynyt kolme kappaletta, melonia ei vielä ollenkaan.

Kesäkukatkin sain omiin ruukkuihin kasvamaan.

Pihahommia on riittänyt ja lasten kanssa ulkoiltu samalla paljon. Päivät vaihtelevat paljon näiden uhmakkaiden kanssa, tänään on sentään onneksi ollut pitkästä aikaa hyvä ja iloinen päivä..

Niin, ja ukko on saanut kasvimaat jyrsittyä ja jopa perunaa kasvihuoneeseen harson alle. 👍 Tämmöistä täälläpäin. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...