tiistai 30. kesäkuuta 2020

Ompeluhaaste osa 6.

Kesäkuu meni hujauksessa. Varmaan kerrankin sen takia, että puuhaa riitti niin sisällä kuin ulkona. Ja paljon riittikin..

Koska korona tilanne on hieman nyt rauhoittunut, niin tuntuu että omassa elämässä on taas alkanut sosiaalinen aika ja kyläilyjä tullut harrastettua. Silloin kun ollaan kotona, niin rymytään pihalla ja alkuyöstä ompelukone on useasti käynyt.

Kesäkuun helteet havahduttivat minut siihen tosiasiaan, että, ainakaan minulla, ei ollut hellevaatteita riittävästi. Tämän kuukauden ajan tulikin tehtyä kesävaatteita pieni pino.


Ekaksi tuli pikkuherralle t-paitoja. Tarve oli suuri, etenkin kun vaatekaappi oli täynnä pitkähihaisia. Kankaat ovat Paapiilta ja Ommelliselta. Sinisen koirakankaan alkuperää en muista..
Sitten tuli tehtyä penskoille shortsit. Kävi tuuri, sillä pikkuneiti toivoi "kukkahousuja", kun oli pihalla tutkinut päivänkakkaroita. Vanha kirpputorilta ostettu toppi löytyi kangaskätköistä ja niistä tuli mieluisat shortsit tytölle. Taakse laitoin vihreän palan kankaan loppuessa kesken. Hyvää uusiokäyttöä, etenkin kun nämä vaatteet kestävät vain tuolla riehujalla yhden kesän ajan..
Ihana dinokangas pikkuherralle on Paapiilta.

Ja kun omat vaatteet ovat, mystisesti näin kahden raskauden jälkeen, kutistuneet, niin eipä siellä vaatekaapissa kauheasti ole mitä laittaa päälle. Tuli pitkästä aikaa ommeltua itselle. Ja koska olen aika herkkä palamaan auringossa, niin t-paita oli ekana mielessä. Kangas on Verson puodista.


Ja vielä viimeisellä viikolla tuli tehtyä lisää shortseja. Pikkuneiti sai ihanat ruusushortsit taas kierrätyskankaasta. Myös pinkki takakappale on kierrätetty vanhasta paidasta.
Pikkuherra sai paremminkin caprit. Vanhat epäonnistuneet vauvanpöksyt saivat uuden elämän pikkumiehen kesähousuina. Tähtikangas Paapiilta ja keltaiset jostain vain tilattu, en muista...

Näitä on ollut ilo tehdä ja etenkin kun lapset ovat tykänneet. Minua ei liika värikkyys haittaa, näkeepä paremmin missä päin pihaa nuo kaksi tuholaista menevät.
Jatkossa yritän tehdä vaihteeksi enemmän vaatetta itselleni. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesäkuuta kuvina

Kesäkuu oli kuuma! Nautittiin lämmöstä ja auringosta. Puuhailtiin paljon kasvimailla ja uitiin. Ottaen huomioon surkean kevään ja latistunee...