maanantai 13. heinäkuuta 2020

Kävipä eräs yö niin.....




.... että peura vieraili kasvimaallamme.. Niiden kovin himoitsemat punajuuret olen aina peittänyt harsolla. No, tällä kertaa joku reuna jäi huonosti, niin sieltä lähti muutama juuri parempiin suihin. Tästäkös ukko ei tykännyt..
Lopputulos: ukko laittoi sähköaidan kasvimaan ympärille. Hyvin on tepsinyt, mitään ei ole enää hävinnyt.. :) Tosin sen jälkeen peurat siirtyivät uusiin omenapuihin.. Nekin saivat verkon ympärilleen.




Lapsetkin ovat vielä pysyneet kaukana aidasta, mutta kauhulla odotan ekoja tärskyjä..

Kasvimaalla ovat punajuuret, sipulit ja porkkanat menestyneet hyvin tänä vuonna. Myös kesäkurpitsaa, hernettä, papuja ja purjoa on tulossa jonkin verran.
 Näillä näkymin näyttää siltä että palsternakkaa tulee hyvin vähän (vain 6 kappaletta kuudesta rivistä!) ja nauriit sekä lantut jäivät tänä vuonna tulematta. Tyhjensin alueen rikkaruohoista ja kylvämme varmaan salaattia tilalle jossain vaiheessa..


Kasvimaa voi siis ihan hyvin ja on suht satoisakin, muutamaa lukuunottamatta. Vasta nyt kerkesin hyödyntää myös raparperi puskaa ja tein älyttömän hyvän Mumman piirakan, joihin tuli myös vähän mansikkaakin. (Resepti löytyy netistä nimenomaan Mumman raparperipiirakka nimellä).

Vaunulenkiltä bongattu piennarkasvi. Tuoksui ihan timjamilta! Tarkempaa tietoa ei ole mikä kasvi kyseessä. 


Tässä joku aika satoi viikonpäivät aika rankastikin. Heti vähän poutaisempana iltana hyödynsin nätin ilman pitkällä lenkillä. Ja taas tuli ihasteltua miten nättiin paikkaan sitä onkaan päätynyt. :) 

Kesäilta ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...