perjantai 24. heinäkuuta 2020

Vanhan puuvaraston remppa

Ukko viettää viimeistä lomaviikkoaan ja nopeasti se 4 viikkoa menikin.
Rehellisesti sanoen olin hieman kauhuissani, että nyt se jää kotiin silloin loman alkaessa... Kun on tottunut hääräämään kotona yksin ja pitämään päiväjärjestystä lapsille, ajattelin toisen kotonaolon olevan enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Mutta toisin kävi, onneksi! Varmaan ekaa kertaa tuntui että tämä toinen puolisko ei ollut tiellä, ei kerjännyt ruokaa (normaalia enemmän) ruoka-aikojen ulkopuolella, lapsetkin saivat isistä seuraa enemmän.

Projekteja oli varmasti paljon ukon pääkopassa, mutta sehän on mahdottomuus saada niitä kaikkia tehtyä 4 viikon aikana. Yksi projekti tosin kyllä valmistui loman aikana. Vanha puuvarastomme saunan yhteydessä sai uuden tarkoituksen.

Tyhjennys ja purkuvaihe. 


Muutama ampiaispesä ollu katossa. 

Hän tyhjensi ensiksi puut uuteen puuvarastoon, minkä rakensi keväällä valmiiksi. Sitten tyhjensi ylätilan romuista ja puutavarasta.


Muksut ihmettelee tyhjää tilaa polttopuiden hävittyä. 


Jossain vaiheessa oli hieman rakennuksen nurkan oikomista myös, saunankin pukuhuonetta ukko suoristi yhdestä kohtaa.

Sitten kun tila oli tyhjä, niin ukko purki välikaton. Muistaakseni se oli vain pelkkää lautaa ladottu vierekkäin ilman naulausta, niin sen purku sujuikin nopeasti.



Yläkuvissa jo uutta välikattoa.. 


Välikatto valmistui ja autotallissa olevat ylimääräiset tavarat menivät tuonne.

Siinä missä oli ennen polttopuita, on nyt hyllyjä. 


Ylätila (vielä) tyhjillään. 

Muksut takapihan lempileikissään, "autossa". 

Nyt on taas lisää säilytystilaa tuleville talon remppatavaroille. Autotalli tyhjeni erittäin paljon, mikä taas tuo sen mahdollisuuden, että ukko pystyy vaikka syys/talvisateilla tekemään sisätiloissa esim ikkunanpieliä. Hyvä juttu!

Ja loppuun vielä kuvia kukkakedosta, joka on nyt alkanut kukkimaan! Ukko laittoi tyhjälle kohdalle sekasiemeniä, ja kivan näköinenhän tuosta tuli.





Kukkaketo on, kuten kuvista näkee, takapihalta päin katsottuna kasvimaan vieressä vasemmalla ja perunamaan edessä. 

1 kommentti:

  1. Varastotilaa ei kyllä voi koskaan olla liikaa. Tuollainen vanhaa aikaa henkivä puuvarasto on kyllä ihana, vaikka sen remppaaminen onkin varmaan aikamoinen projekti. Meillä on suunnitteilla uusi teräshalli pihaan, että saisi traktoreille talvisuojan.

    VastaaPoista

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...