torstai 31. joulukuuta 2020

Uudenvuoden aatto.

 No niin, tässä sitä vietetään vuoden viimeistä päivää. Erikoisissa merkeissä.. Sanonpa vaan,että on onni omistaa tehosekoitin ja että pakkanen on täynnä marjoja.. 

Joskus joku bloggaaja uskoutui blogissaan semmoisesta vaivasta kuin parodontiitti. Koin saavani siitä paljon vertaistukea,sillä itse kans ikävä kyllä sairastan sitä. Tästä johtuen uskallan hieman puhuakin nyt siitä täällä.

Parodontiitti on iensairaus, joka tuhoaa suussa ikenien kiinnitys kudoksia. Itse sain vuosia sitten pikkuneidin syntymän jälkeen kuulla sairastavani tätä hammaslääkäriltä. Mikä oli hämmentävää,koska minun mielestäni kaikki näytti ja tuntui suussa hyvältä. Miten väärässä olinkaan... Alkoi kunnon hammaslääkäri rumba ja tarkka kotipuhdistus, mikä ei heti tuntunut tepsivän. Noh, kaikkihan sitten jäi kiireiden keskellä,kun aloin pikkuherraa odottamaan.. Ikenet turposivat jo raskauden takia, joten peruin lääkärireissuja. 

Ja sitten kun alkoi elämä hieman rauhoittumaan,niin varasin parin vuoden tauon jälkeen uudestaan ajan viime keväällä. Pääsin kesän lopussa tarkastukseen. Ja parodontiitti oli villiintynyt suussani. Tajusin sen kyllä itsekin, koska pari takahammasta oli alkanut heilumaan.

Eilen sitten ratkaistiin yksi ongelma.. Kaikki 4 takahammasta lähti.. Onneksi en ole hirveän hammaslääkärikammoinen, joten operaatio meni sutjakkaasti ja jopa yllättävän kivuttomasti.

Eilisillasta lähtien olen syönyt jäätelöä ja kaikkea kylmää. Tehosekoittimella tehnyt marjajugurttijuomia. Jääpussi onneksi tyrehdytti eilisen,aika voimakkaankin, verenvuodon.

Minulla alkaa uusi vuosi posket turvonneina, toivottavasti teillä vähän mukavammissa tunnelmissa. Pitäkää hampaistanne huolta, peskää hyvin (2 kertaa päivässä!)ja käyttäkää hammaslankaa, hammasväliharjoja! 😊Tämän vuoden valistuspuhe pidetty, hyvää uutta vuotta kaikille!😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...