maanantai 5. helmikuuta 2018

Talosta..

Niin, viime kerralla ajattelin kirjoittaa meidän talosta.. :)

Tältä meillä siis näyttää..







On vaikea uskoa että tuossa oli muutama vuosi sitten pieni, punainen mummonmökki. Paljon on mies saanut aikaiseksi.




Tältähän se näytti vielä 2016 vuonna...



Ihanan kesäisiä kuvia, muuten.... :D

Nyt joku varmaan kiroo, että kuinka on viitsitty tuhota vanha rakennus, mutta mutta.. Eipä ollut vaihtoehtoja.. Perheenlisäys oli silloin juuri ilmoittanut tulostaan ja koko ajan meille oli selvää, että tuo alkuperäinen talonkoko on liian pieni meille.. Toki me edelleen asutaan samoissa tiloissa, kun yläkerta ei ole vielä valmis, mutta tähän ollaan jo totuttu.. ;D
Tosiaan, ekana kesänä tehtiin varmaan eniten muutoksia. Talo sai yläkerran ja uuden katon. Toinen kesä meni pihaa myllätessä, mitä lie putkia ja sähkökaapeleita meni maan alle joka puolelle tonttia..
Viime kesää en sit tarkalleen muistakaan.. Jotain pientä mies teki sinne sun tänne, mutta mitään isoja korjauksia ei tapahtunut..
Tönön sisällä onkin sitten ruhtinaalliset tilat, makuuhuonekammari (toimii samassa tilassa olohuoneena), keittiö, eteinen ja kuivakäymälä, tai kuten minä sitä sanon, sisähuussi.
Kyllä paljon on vielä tehtävää, täytyy saada yläkertaan 2 makuuhuonetta tehtyä ja alakertaan suihku-ja (vesi)vessatilat. Pikkuhiljaa.. :) Monesti kaikki aina kyselevät, mitä ollaan saatu viime aikoina valmiiksi talossa, mutta nyt on kyl jokin hiljaisempi vaihe meneillään. Mies häärää parhaillaan ensi vuoden polttopuiden kanssa, niin siinä hänellä se aika kuluu. Jos nyt keväällä sais vihdoinkin aloitettua ulkoseinien laudoituksen, niin muuttuis tuo kotikin vähän nätimmän näköiseks ulkoapäin.. ;)
Niin, juu, unohtui vielä kertoa tosiaan, että talo on siis ostettu miehen isovanhemmilta. Se oli heidän kesämökkinsä alun perin. Hirret on siirretty joskus 30-luvulla Marttilasta ja Koskelta (jos nyt oikein muistan) eri rakennuksista. Alkuperäinen asukas on ollut suutari. Matalaa ullakkoa tyhjentäessä puruista, löytyi sieltä suutarin välineitä.. :)
Mutta, se siitä esittelystä. Kunhan kevät alkaa ja sulattaa vähän pihaa,niin voin joskus pihaakin esitellä. Nyt ei viitti,kun ei siellä oo mitään muuta kateltavaa kuin lumi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...