maanantai 1. heinäkuuta 2019

Suuntana omavaraisuus - Resepti.

Aluksi oli pää ihan tyhjä tämän kertaisen yhteiskirjoituksen kannalta.. Mikä resepti......??! Onpas se jännä juttu, miten näin pari kertaa päivässä kokkaava ihminen ei saa mitään ajatusta, mistä kirjoittaa, kun pitäisi sitten resepti keksiä...

No, parin viikon tuumailun jälkeen, päädyin tähän.. :)



Ensimmäinen vähän erikoisempi kokeilu jollain villiyrtillä, varmaan vuosi kaksi sitten...


Harmi, kun ei ole enää kuvia jäljellä valmiista mehusta.. Mehu oli saman väristä kuin kukat ja maku oli... No, makea ja horsmamainen.. :D
Ei sitä oikein voi muulla kuvailla. Kukkia voi haistaa, niin siitä saa käsityksen mausta..
Itse tykkäsin mausta ja suosittelen.. Sokeria kannattaa lisätä, jos vahingossa tulee kitkerää..

Hmm, edellisessä postauksessa kerroin jo vähän miten asiat etenevät. Kasvihuone on täynnä kasvavia, ja salaatteja olisi tarkoitus lisätä tänään.. Kasvimaalla on hyvin lähteneet kasvit kasvamaan myös, tosin huomasin punajuurien ja kyssäkaalien puuttuvan. Niitä ei varmaan tänä vuonna sitten syödä..

Kiireisiä viikkoja ollut takana, juuri palattiin mummila- yökyläily-viikonlopulta.. Saa nyt toivottavasti keskittyä hetkeksi edes kasvimaahan (ja rikkaruohoihin) kun kotiin nyt päästiin taas..

Tämä oli omavaraisuudesta kertova yhteiskirjoitus. Alas laitan vielä mukana olleet muut blogit:


16 kommenttia:

  1. Mä en sitten keksinyt kirjoitukseeni yhtään reseptiä :D enkä kyllä näytä saavan aikaiseksi kahta kertaa jos yhtäkään kertaa päivässä ruuanlaittoa t.laiska lomalainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, lapset tuo hyvän motivaation kokkailuun,jos haluan välttää nälkäkiukun... 😅 Kyl meidänkin taloudessa kuulee nykyään liian usein mikron kilahduksen, jos en jaksa kokata.. 😂😅

      Poista
  2. Kiitos kiinnostavasta reseptistä! Tuota olisikin hauska testata. Ihanaa heinäkuuta!

    VastaaPoista
  3. Horsmankukan värinen juoma on varmasti upea. Täytyy kokeilla joku kerta :)

    VastaaPoista
  4. Olen joskus tehnyt tuota juomaa horsmankukista. Upean väristä, mutta muistaakseni oli karvaan makuista. Laitoin varmaan liian vähän sokeria! Täytyy varmaan kokeilla uudelleen.

    Viime kesänä keittelin horsmankukkasiirappia.

    VastaaPoista
  5. Mie näin jossain tuon saman reseptin, mutta sokeri oli korvattu pienemmällä määrällä hunajaa. Ajattelin kokeilla sitä kun linkoamisesta ja purkittamisesta jää kuitenkin ämpärin pohjalle jämähunajaa.

    VastaaPoista
  6. Horsmajuomaa toivon itsekin pääseväni tekemään. Olen nimittäin nyt ihan tarkoituksella latvonut horsmia niin että haaroittuisivat ja tekisivät enemmän kukkia :D Kanoillehan säilön lehtiä talvea varten, ovat ihan suosikkiherkkua. Mutta nyt täytyy kyllä kokeilla kukkien hyödyntämistä myös!

    VastaaPoista
  7. Ruusunterälehtihilloa ja horsmankukkamehua! �� Ihan mielettömän hienoja reseptejä ihmisillä tässä kuussa ��

    VastaaPoista
  8. Nythän se olisi sesonkiaikaa horsman kukalle. Täytyy pistää mehut hautumaan.

    VastaaPoista
  9. Kokeiluun menee tuo horsmajuoma. Ei ole tullut mieleen tuo joten kokeiluun ehdottomasti.

    VastaaPoista
  10. Kerran olen kokeillut horsmamehua, taisi minun versioni maistua pelkälle sokerille :)

    VastaaPoista
  11. Voi, kunpa lähialueilla kasvaisi horsmaa - tämä juoma menisi ehdottomasti testaukseen!

    VastaaPoista
  12. Horsmaohje on kiva uutuus. Raaka-aineesta ei ainakaan hetimiten tule pulaa.

    VastaaPoista

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...