torstai 4. heinäkuuta 2019

Mitä kasvimaalle kuuluu..?


Kasvimaa alkaa näyttää elon merkkejä. Vihreältä näyttää. Rikkaruohojakin on, mutta ei ehkä kuiteskaan niin paljon (vielä) kuin viime vuonna.
Luulen että kaikki lähtevät paremmin kasvamaan sateen myötä, myös ne rikkaruohot.. 


Tosiaan, kasvimaalle saatiin tänä vuonna sipulia, kesäkurpitsaa, porkkanaa, palsternakkaa, purjoa, lanttua, naurista, papuja, herneitä ja tilliä. Pieni mahdollisuus on että kyssäkaalia tulisi sittenkin myös, mutta sen näkee sitten... 

Paljon laitoin myös erilaisia kukkia tänä vuonna kasvisrivien väleihin. 

Mansikkamaat (toisessa kasvaa jotain ihan muuta kuin mansikoita) 

"Jostain" syystä olen viime aikoina kokenut kasvimaan hoidon hankalana. Pikkuneiti löytää kaikkea muuta mielenkiintoista puuhaa kuin kitkemisen, ja saan olla onnellinen, jos kerkeän edes pienen kohdan ottaa puhtaaksi, ennen kuin pyöräily tai trampoliinissa pomppiminen voittavat mielenkiinnon.
Eikä siinä mitään, hyvä että leikkii. Äitiä vain vähän harmittaa, kun trampoliinikin on ihan väärässä paikassa etten pysty pitämään vauhtihirmua näköesteiden takia silmällä. Meillä on edelleen tie vieressä, missä mennään valitettavasti kovaa, ja aidat edelleen puuttuvat. Paras on kun neiti juoksee karkuun ja samalla pikkuherra kyllästyy vaunuissa istumiseen ja avaa vähän ääntään. Siinä häviää silloin se luonnonrauha.. Noh, joko nypin ruohot pois yöaikaan tai annan niiden vallata kasvimaata pikkuhiljaa... Niin hidasta minun tekemiseni nimittäin on, enkä enää jaksa valvoa kauheasti öisin..
Eikä pihahommat kasvimaahan lopu. Tänään sain onneksi tehtyä kompostorin tyhjennyksen. Yllätyin, miten pitkään pikkuneiti jaksoi olla mukana, vaikka valittikin hajua.. Ehkä tämmöiset harvemmin tehdyt hommat sitten jaksavat kiinnostaa vähän enemmän..
... Ja kohta onkin sitten jo marja-aika.. Siinä myös oma hommansa.


Mutta onneksi olen tänä vuonna aloittanut edes kuivatushommat ajallaan. Nyt olen saanut kuivattua oreganoa, kynteliä, nokkosta, vuohenputkea ja seosta, jonka aion sekoittaa suolan kanssa yrttisuolaksi. Sekoituksessa on nokkosta, horsmaa ja siankärsämöä. Vielä kun yhden purkin sekoitusta ja ainakin lipstikkaa saisin, niin sitten olisi jo tässä hommassa valmista. :)

Niinpä, kyllä töitä riittää, mutta tässä elämäntilanteessa pienien lasten kanssa, on pakko mennä tilanteiden mukaan. Aina ei jaksa, eikä onneksi ole pakko. Mutta kyllä myönnettävä on, että harmittaisihan se jos esim kaikki porkkanat nyt kuivuisivat. On niiden eteen nyt jotain edes tehty. Ei sitä työtä halua hukkaan heittää. Mutta omien voimavarojen mukaan nyt mennään.

Ja tähän loppuun vielä kasvihuoneesta kuvia, sielläkin ovat kaikki hyvin taas kasvaneet. Nyt pitäisi tulla muutama sadepäivä, niin tulee lepotaukoa tähän väliin väkisinkin.. Ainakin kasvimaan osalta.. :D

Ensimmäisiä kurkkuja (alhaalla) ollaan jo vähän maisteltu. 


Tomaatteja alkaa pikkuhiljaa tulla.. 

Tomaattiamppelit olivat liian tiiviisti ruukussa, jos ne nyt siitä piristyvät.. 

Vesimelonit ihan villiintyivät! 

Salaattiakin aletaan kohta syömään urakalla. 

Munakoiso

6 kommenttia:

 1. Tuo omavaraisuus on omakin unelma, joka saa vielä odottaa. Sain kolme vesimelonin tainta lahjaksi, eivät ole vielä noin komeita. Seuraanpa saatko satoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin pienellä ruokamäärällä mekin tätä tavoitetta saavutamme nyt. Juu, Vesimelonit ja munakoisoa ekaa kertaa kasvatan, saas nähä mitä niistä tulee.. 😊

   Poista
 2. Voi kun kaikki mitä kylvää onnistuisivat, ei ois tuholaisia eikä liikaa kuivuutta ja jaksais säilöäkin loputtomasti. Omalta osaltani hieman epärealistinen haave, mutta haaveilen silti.

  VastaaPoista
 3. No niinpä.. 😅 Mut kunhan nyt jotain edes tulee, niin oon tyytyväinen.. 😁

  VastaaPoista
 4. Siellä ollaan yhtä masentuneita kuin täälläkin; "kuhan nyt jotain". Kate voisi sinuakin helpottaa kitkemisessä, jos saisit ruohosilppua maallesi rikkojen kiusaks. Se myös pidättää kosteutta, ettei maanpintakaan kuivu niin helposti, maa alla pysyy kuohkeana ja rikat lähtevät mielestäni helpommin nyppimällä, se mitä niitä tulee ja tuleehan niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, täytyy olla realistinen.. 😂😅 Onneksi tulee laitettua paljon sitä tavaraa, mitä eniten syödäänkin. Vaikka tulisi vähän huono satovuosi, niin silti satoa pitäisi tulla eniten sitä meidän pöydässä suosituinta ruokaa.. Ruohosilppu ei olisi paha, täytyy vaikka vähän kokeillakin.. Onneksi kun yhden kerran olen saanut kasvimaan kitkettyä, niin se riittää pitkäksi ajaksi... Ihan heti ei tartte olla kyykkimässä samassa paikassa uudestaan.. 😊

   Poista

Ruska 🍁

  Aamuisen kävelyn aikana ihasteltua sumua ja auringonnousua... Lehtikasoja... Ruskan värejä... Kasvimaan viimeiset kukkaset... Syksy on oll...