torstai 27. kesäkuuta 2019

Kasvihuoneen kasvatit

Kesä vaan tuntuu nyt rullaavan hirmuvauhtia eteenpäin..! Joka maanantai avaan kalenterin ja viikko näyttää suht tyhjältä. Viimeistään tiistai-iltana kalenteri on kirjoitettu melkein joka päivältä täyteen ohjelmaa. Järkyttävää, miten sitä puuhaa vaan tulee, ihan ittestään. Olin jo toukokuun lopussa valmistautunut tylsyyteen.. Vähän rikkaruohojen kitkemistä ja pähkäilyä miten saada viihdytettyä lapset. No, tuota ongelmaa ei ole ollut, puuhaa on enemmän kuin aikaa..

Näillä näkymin kasvimaa on täytetty niin hyvin kuin ehdin/jaksoin..
Perunamaasta on myös ukon kanssa saatu yhteistyöllä rikkaruohot pois ja perunat mullattua jo toistamiseen..

Ja kasvihuone.. Olen tyystin unohtanut kertoa mitään siitä täällä.

Ovesta katsoen oikealla, mansikat. 


Vas. Kurkut ja oikealla kurpitsat. 

Pieniä muutoksia tuli tänä vuonna. Ukko muovitti yhden nurkan ja siihen pääsivät mansikantaimet.

Kurkkujen jälkeen huoneen perälle on laitettu 1 munakoiso, 2 paprikaa ja 3 tomaattia. Ylhäällä roikkuvat tomaatti-ja kurkkuamppelit. 

Vasemmalla puolella ovelta katsoen on huoneen perällä perunaa...

.... Ja 2 vesimelonia. 

Sekä lukuisa määrä salaatteja, retiisiä, persiljaa, kukkakaalia, timjamia.

Näillä näkymin salaatteja ei näytä ihan hirveästi tulevan.. Vain parista rivistä on tullut taimia ylös. En tiedä mikä kiikastaa, vanhat siemenet tai jokin muu...?

Tomaatit, paprikat, kurkut ja vesimelonit ovat anopilta saatuja ostotuotteita. Hän hankki torilta luomukasveja, mutta päättikin luopua tänä vuonna kasvihuonekasvattelusta mökkikiireiden takia. Taimet saivat meiltä uuden kodin.. :)

Voisin sanoa, että suurin osa kasvusta vaikuttaa hyvältä, mutta nuo salaatit vähän nyt ihmetyttävät minua.. Amppelit taas taitavat tarvita enemmän ravinnetta...


Perunoita saatiin juhannuksena maistaa. Ihan hyvin olivat kasvaneet. Avomaalla alkaa vasta nyt olla valmista tavaraa, niin saatiin hitusen nopeammin kasvihuoneesta.


Samaan aikaan alkaa nyt olla mansikan paras kausi. Olen jo pari kertaa saanut keskinkertaisen määrän mansikoita kerättyä. Eka satsi meni mehuksi raparperin kanssa, toinen satsi meni pakkaseen.

Päivät ovat kuluneet enimmäkseen jo aurinkoisen ilman takia ulkona ollessa. Pikkuneiti on päässyt välillä hakemaan mummola-muistoja itselleen kesämökiltä ja tämä äitihän yrittää silloin nopeasti tehdä kaikkea sitä, mitä ei pikkuneidin läsnäollessa pysty tai viitsi.. Mutta kyllä tulee myös paljon vain oltua.. Vihdoinkin olen tajunnut levätä tilaisuuksien tullen..  :)

Ja juhannuksena pikkuherramme täytti puoli vuotta! Kamala, miten nopeasti aika menee.. Hymypoika on jo iso, niin mitoiltaan kuin iältään.. :D (10840g ja 74cm!!)


2 kommenttia:

  1. Ihania kokeiluja tuollaiset vesimelonit! Voihan sitä salattia kylvää vieläkin, läpi kesän, laita uudet siemenet maahan... meillä näyttää käyneen nimittäin ihan sama ja olen ajatellut toimia juuri noin :)

    VastaaPoista
  2. Täytyykin kokeilla uudestaan.. Salaattia tulisi kyllä syötyä, jos sitä vain olisi... 😅

    VastaaPoista

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...