lauantai 21. heinäkuuta 2018

Kesäloma.....

.... Nimittäin ukon kesäloma. Kohta jo eka viikko lusittu, ja toinen & viimeinen viikko alkaa kohta..
Normaali arkeen verrattuna ohjelmaa on ollut enemmän. Alkuviikosta pieni Tampereen reissu, sekä paljon puuhaa kotipuolessa. Käväistiin myös Salon iltatorilla kiertelemässä.


Kaiken pikkumatkustamisen lisäksi ukko kerkesi korjaamaan puuhellan. Jo parin aiemman kesän aikana käynyt nuohooja on aina silloin muistanut mainita pienestä viasta hellasta, joka pitäisi korjata. Hellan sisällä oli irronnut pellinpalanen, ja se vääntyi aina vaan enemmän irti. Olisi jossain vaiheessa ilmeisesti huonontanut vetoa..




No, siinä on yksi huoli nyt vähemmän. Eipä tarvitse talvella murehtia enää että kuinka paljon se tänä talvena taas vääntyy lisää jokapäiväisessä lämmittämisessä.

Ja huh hellettä! Vaikka ilma on ollut todella painostavan kuuna, niin kerettiinhän me matotkin pestä. Ukko pesi oman puuhapaikkansa (autotallin) matot ja eteisen matot painepesurilla. Minä taas nautin matonpesusta, etenkin jos sen saa tehdä rauhassa, ja vaadin saada pestä meidän räsymatot käsin. Eipähän pilaa niitä, ukonriekale. Kaikki kun aina pitäisi muka koneilla tehdä......

Pikkuneidin nallet keinumassa. 

Ja juuri ennen lomaa ukko sai beach volley kenttänsä valmiiksi! Sitä pääsivät työporukalla testaamaan loman alkajaisen/saunaillan kunniaksi. 



Mitäs muuta.... Paljon, paljon, paljon kasvimaa ja - huonehommia..




Kasvihuoneessa on kaikki lähtenyt kasvamaan oikeen kohinalla! Salaattia vois syödä urakalla joka päivä, jos vaan haluais. Tomaatteja tulee reilusti, kunhan vaan kypsyvät ensin. 

Punajuuret rikkaruohojen joukossa. 
Palsternakat 


Sokerihernettä

Kauempana porkkanat ja sipulit. Edessä pavut. 

Purjoa ja muutama valkosipuli. 

Aurinko tehnyt tehtävänsä, kaikki kasvaa (myös rikkaruohot). 
Maha alkaa olla jo tiellä, sen huomaa.. Kaikkea ei pysty tekemään ja taukoja on pakko pitää paljon, ettei tule tukalaa tunnetta tai selkäsärkyjä. Se selittääkin miksi kasvimaa on niin täynnä muuta mitä pitäisi.. 
Tämä viikko on ollut raskas. Jos ensi viikko olisi vähän rauhallisempi, mutta saa nähä...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...