tiistai 30. lokakuuta 2018

Remontin (pientä) edistystä ja polttopuita.

Taloremontti etenee hiljaisesti.. Ukko tekee aina mitä kerkeää ja viime kuukausina on tehnyt kaikenlaisia pikkuhommia, mitkä eivät ole varsinaisesti taloon liittyneet, mutta pihapiiriin kyllä.
Aika menee suurimmaksi osaksi hänellä töissä ja nyt vielä yllättävissä autonkorjauksissa. Aikaa on siis ollut vähän varsinaiselle remontille.
Aiemmin tänä syksynä ukko sai tehtyä saunarakennuksen päätyyn uudet tilat puutarhavälineille. Oma aikansa siinä meni vanhaa tavaraa ja roskaa tyhjentäessä pois ja muokkaamalla kopista, hmm sanotaanko vaikka, ilmatiivimpi..

Uudet rännit, samanlaiset myös taustalla näkyvässä saunarakennuksessa. 

Seuraavaksi ukko teki tässä pari viikkoa sitten autotalliin ja saunarakennukseen uudet vesirännit. Kaksi kesää sitten, kun koko piha oli kaivettu auki putkia varten, laittoi tuo vesiputket myös hulevedelle. Nyt sai yhdistettyä rännit noihin putkiin. Meillä hulevesi menee isoon maanalaiseen säiliöön ja siitä pikkuhiljaa meidän lampeen.


Pieniä juttuja, mut edistystä sekin. Eipä mitään nopeaa tahtia rempassa voi odottaakaan, kun ukko haluaa tehdä kaiken itse. No, minä olen tyytyväinen niin pitkään kun täällä voidaan "normaalisti" asua.. Vaikka esim ulkolaudoitus talosta puuttuu tai yläkerta on vielä kokonaan kesken, heh heh.... ;)

No, remontti jatkuu pikkuhiljaa aikanaan ja me eletään normaalia arkea sillä välin. Normaaliin arkeen alkaa taas kuulua,  ilmojen vähän kylmetessä, talonlämmitys puilla.


Koen polttopuiden hakkaamisen jotenkin terapeuttisena, kunhan sen vaan saisi tehdä joskus yksinkin.. :D



Valmiita klapeja meillä on, yleensä hakkailen pieniä puita, joilla saan tulen sytytettyä helpommin.
Hyvää hyötyliikuntaakin tuo samalla on, kun joka toinen päivä noin suurin piirtein olen puuvajassa heilunut. Saan itsekin välillä muuta tekemistä kuin pihalla seisoskelun, koska pikkuneiti haluaa ulos pimeälläkin..

Varastosta löytyneitä vanhoja esineitä. 

Lammen aitaan ukko laittoi "aikakausivalot", kaikkien muiden mielestä jouluvalot.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...