perjantai 3. toukokuuta 2019

Villiyrttejä ja pakkasen tyhjennystä.

Kesäkurpitsaleipiä

Nyt alkaa olla taas tämä vaihe vuodesta, kun tajuan että pakkaset ovat vieläkin täynnä edellisvuoden säilöttyjä ruokia!
Tällä kertaa pakkasemme on täynnä kesäkurpitsaa, papuja ja sieniä. Marjat olemme aika hyvin jo tuhonneet mahaamme, kun aloin syödä enemmän aamupuuroa neidin kanssa.

Tattipiirakkaa vuohenputken ja ruohosipulin kera. 

Olen jostain syystä huono käyttämään talvisin pakasteruokia pois, mutta keväällä AINA havahdun siihen. Ja sitten tulee tehtyä kaikenlaisia ruokia vain, jotta saisin pakastimiin tilaa tulevia marjoja ja sieniä varten.

Vuohenputki

Nyt tosin alkaa myös sopivasti villiyrtti kausi. Olenkin käyttänyt jo vuohenputkea ja nokkosta ruuanlaitossa. Tuovat hyvää vaihtelua ruokiin.

Pikkuneidin nähden en edelleen uskalla kauheasti kerätä mitään, koska sen jälkeen neiti laittaisi varmasti suuhunsa kaiken, jopa myrkylliset kasvit. Enkä nyt yhtään ylireagoi, hän syö edelleen (ärsyttävää!) jopa hiekkaa, kun silmä välttää. Pari kertaa iskenyt kunnon mahakipukaan ei ole suursyömäriä vielä laittanut lopettamaan tapaansa kokonaan! Joten villiyrttien keruu jatkuu vieläkin yksin, koska omat hermot eivät jaksa nyt alkaa opettamaan neiti itsepäiselle mitään..



Nyt täytyy vain ahkerasti tehdä erilaisia ruokia näistä pakkaseen unohtuneista ruuista. Ei mene pitkä aika, kun pääsee laittamaan kasvimaahan siemeniä ja odottamaan uusia vihanneksia tulevan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...