sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Ompeluhaaste osa 5.


Toukokuu meni ja ompelukone hurisi menemään..!
Nyt täytyy myöntää että ompeluharrastus sai ihan uutta potkua alleen uuden ompelukoneen myötä. Yöunet ovat välillä jääneet vähiin, mutta innostus ompeluun on vain kasvanut. Uusi Singeri tekee hyvää ja siistiä jälkeä. On ollut ihanaa kantaa muksujen nukahdettua kone keittiönpöydälle ja tehdä käsillä ihanuuksia helposti ilman koneen oikutteluja.

Tuntui että tässä kuussa sain aika paljon ommeltua. Yhden pipon yritin pikkuherralle tehdä, mutta se epäonnistui niin, etten viitsinyt siitä tänne kuvaa lisätä..


Tätä Paapiin kangasta (Linnea neuloo, muistaakseni) minulla on paljon ja tein tästä myös pikkuneidille legginsit. Kummityttöni sai pari kuukautta sitten samanlaiset pökät myöhästyneenä synttärilahjana ja oli kuulemma tykännyt todella paljon. Joten nyt serkuksilla on samis pöksyt. :)


Tähtikangas on joskus aikoinaan hankittu Eurokankaasta ja on puuvillaa. Väri on punaisempi luonnossa, kamera teki sävystä melkein pinkin..
Tähtihousut oli pikkuneidin oma toive.


Tähän Verson puodin pupu-kankaaseen ihastuin samantien! Että jotkut kankaat vaan heti miellyttävät omaa silmää. Koska kangasta tuli tilattua pihisti, niin askartelin pinkistä trikoosta jatkopalat lahkeisiin. Näistä tuli aika syötävän söpöt! 😍


Nyt kun pikkuneidin legginsivarastoa on täydennetty, niin seuraavaksi täytyykin alkaa kesävaatteita tekemään molemmille muksuille.

Ja kun muksut saavat kohta kesävaatteita, niin mitäs minä teen hullunkurisesti..? No, tietenkin talvivaatteita! Älkää kysykö....

Noh, päätin kokeilla yhtä paitakaavaa, ja testikankaaksi valitsin paksun, jonkin samettisen tuntuisen kankaan, jonka joskus ostin Eurokankaasta tuonkin.



Teinpä sitten talvipaidan kesän kynnyksellä. Kaava on ihan kiva, jos pituutta lisäisi vielä hiukan, niin tulisi tunika mallia. Aluksi tein liian ison koon, joten jouduin kyllä sivuilta kaventamaan jonkin verran..


Luulen että kokeilen vielä johonkin eri kankaaseen tätä, koska tykkään mallista. Tästä paidasta tulee hyvä kotipaita, kun pakkanen paukkuu ja jos en jaksa uuneja lämmittää.. Sen verran lämpimältä tuntui..


Kesävaatteita pitäisi itsellekin yrittää kohta kokeilla tehdä. Vaatekaappi pursuaa pitkähihaisia paitoja ja suurin osa hyvistä kesävaatteistani ovat pikkuhiljaa pienentyneet näin kahden lapsen jälkeen.. Hmm, kumma juttu.. Eiköhän noita tule tehtyä, nyt kun uudella koneella tuo ompelu sujuu kuin tanssi.. 😁

Olen muuten positiivisesti yllättynyt, miten hyvin tämä ompeluhaaste on sujunut. Viime vuonna oli kuukausia, kun ei tullut ommeltua melkein yhtään. Tästä on hyvä jatkaa... 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...