sunnuntai 30. heinäkuuta 2023

Kesän kulkua

 Heinäkuu jo loppumaisillaan.. Kiirettä on edelleen pitänyt ja paljon erilaista puuhaa ollut. 

Välillä tajuan miten harvoin tänne tulee enää kirjoitettua, kun ruuhkavuodet vievät mennessään.. Töitä piisaa, ja vihdoinkin olen oppinut löytämään edes jonkinlaisen tasapainon töihin, etten vedä itseäni piippuun. Pari vuotta siinä meni, että tajusin miten täytyy joidenkin asioiden vaan antaa olla ja toisista ottaa vastuuta. 

Tänä kesänä ollaan saatu myös paljon aikaan kasvimailla ja pihalla, toisin kuin viime vuonna. Ja lasten kanssa ollaan paljon vietetty aikaa erilaisten asioiden parissa. 


Kasvimaahan ja -huoneeseen istutettiin tänä vuonna kasvit ja taimet sillä perusteella että vain niin paljon kuin ehditään hoitaa. Ja yllättävän hyvin ollaan siinä onnistuttu. 

Siemenestä itse kasvatettu munakoiso, onnistui hyvin!😁

Kurkkua

Naapurilta saadut chilit ja paprikat edessä. Anopilta saadut kurkut taaempana.
Kasvihuoneesta saadaan tänä vuonna paljon tomaattia ainakin. 
Kurkkuja on vielä tullut vähän ja munakoisot vasta kasvavat.
Kasvimaassa on kaikki kasvaneet enemmän, mitä kuvissa näkyy. Kuvat ovat noin kuukauden vanhoja. Porkkanaa ja sipulia saadaan todella hyvin tänä vuonna. Lisäksi laitoin papuja, herneitä, kesäkurpitsaa, hieman raitajuuria ja kurkkua..
Lapset ovat nauttineet erityisesti porkkanoista ja kivaa puuhaa on ollut viedä porkkanan naatit naapurin pupuille..☺️


Mathildedahlissa katsomassa alpakoita, ja "vanhoja rakennuksia", kuten muksut sanoivat.😂

Omasta lammesta napattiin vesiliskoja.

Nyt huomaa,kun lapset ovat kasvaneet, että heidän kanssa on helpompaa lähteä eri paikkoihin. Ukolla on edelleen kiire kaiken rakentamisen kanssa, joten jos minä haluan johonkin lähteä muksujen kanssa, lähden joko yksin tai mummun kanssa. Linnanmäelle ukolla oli onneksi aikaa tulla mukaan, se oli hauska päivä koko perheelle.☺️
Uimassa ollaan käyty kolmistaan tänä vuonna ennätysmäärä. Pikkuneiti oppi jo viime vuonna uimaan, joten siitä on ollut paljon hyötyä, kun edes yksi lapsi pysyy pinnalla.
Ja tässä ukon viime aikainen projekti. Kuva on taas kuukauden vanha, leikkimökki on saanut remonttia tuosta..  
Ukko osti viime keväänä vanhan mökin, ja nyt hän remppaa sitä. Mökki saa hyvät eristykset , että siellä kuulemma pärjäisi talvellakin sitten patterin kanssa. Saadaan tulevaisuutta varten vähän "lisätilaa", kun joskus tullaan avaamaan pikkuhiljaa välikattoja talossa. Silloin ei tarvitse olla koko ajan pahimman rempan keskellä, pääsee asunnosta pakenemaan muualle. Pääsee hetkeksi karkuun kaaosta..😂 No, menee vielä tovi ennen kuin yläkerran remontti alkaa. Ja leikkimökki tai jopa meidän kesähuone autotallissa toimivat hyvinä tiloina meidän tulevalle ekaluokkalaiselle. Pääsee tekemään läksyjä rauhassa. 

1,5 viikkoa enää, niin meidän pikkuneiti aloittaa koulun.🙈❤️ Hän on selvästi sekä innoissaan että kauhuissaan tulevasta muutoksesta. Niin kuin minäkin...

Kotimatkan varrella rypsi/rapsi peltoja. Nättejä.🌼


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...