sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Ekat villiyrtit!

Villiyrttejä alkaa taas tulla! Pieniä nokkosia poimin lettuihin tänään.



Nyt kun olen vihdoin huomannut pihan villiyrtti kohdat, on niitä helpompi käydä poimimassakin. Parin vuoden ajalta tiedän missä meidän tontilla kasvaa nokkoset, poimulehdet, voikukat, vuohenputket ja horsmat.. Noita nyt enimmäkseen on tullut kerättyäkin, vaikka luonnosta varmasti löytyy vaikka mitä syötävää. 

Horsmia bongasin muutama päivä sitten kävelylenkillä tien vieressä. Harmi, ettei yhtään ole vielä meidän pihalle vakiopaikkoihin tullut.. 

Tänä vuonna täytyy vaan olla vähän tarkempi että milloin kerään yrttejä.. :/ Pikkuneiti alkaisi varmasti laittamaan kaikenmaailman ruohoja suuhunsa että parempi vaan, jos ei vielä tänä vuonna ole keräilyssä mukana. Itse en nyt heti jaksaisi alkaa opettaa 2-vuotiaalle mitä kasveja saa syödä, helpompi vaan nyt kun kieltää syömästä mitään.. :D Ehkä sit ensi vuonna..


Mikään himokerääjä en ole vielä ollut, mutta kyllä noita tulee hyödynnettyä jonkin verran, etenkin tähän aikaan vuodesta. Minusta on jotenkin kiva ajatus, että saa vähän vaihtelua ruokavalioon, etenkin kun villiyrtit ovat todella ravinnerikkaita. Niistä voi netistä lukea tarkemmin.. Ja ne ovat ilmaisia! Etsii vain pihasta, puhtaasta kohdasta, niin löytyy ihan hyvää ruuan ainesta! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...