keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Kylvöjä ja kestoilua.

Ukko löysi autotallista taimimultaa. Muistinkin että sinne jonnekin oli pussi jäänyt viime vuodelta.
Päästiin siis tänään pikkuneidin kanssa kylvämään ekat siemenet tältä vuodelta.



Laitettiin tosin vaan tällä kertaa hernettä ja krassia. Oli kivaa puuhaa neidille käsin laittaa multaa ja siemeniä purkkiin, ja selitin että nyt sit vahditaan joka päivä milloin sieltä purkista alkaa vihreää näkymään... Pientä silmäniloa lapselle, en ajatellut näitä tämän enempää kasvatella..



Paprika ja amppelitomaatti- pussit jäivät vielä odottamaan kylvöä. Pakkauksissa luki kylvöajan olevan maalis-huhtikuussa, niinpä en aio pitää näiden kanssa kiirettä..




Yleensä tekee mieli näin kevään kynnyksellä laittaa kauhea määrä esikasvatukseen eri taimia, mutta.... Meillä ei oikein ole tilaa miljoonalle purkille, enkä totta puhuen ole edes hyvä esikasvatuspuuhissa. Lisäksi kämppämme on oikeasti aika hämärä, eikä valoisimmilla ikkunoilla ole mitään ikkunalautoja tms, joihin purkkeja voisi laittaa.

Sen takia päätin että tänä vuonna kokeillaan nyt sitten vain paprikaa ja amppelitomaattia kasvattaa, kun on kasvihuone. Muut taimet sitten vaan ostetaan torilta valmiina, niin kuin viime vuonna.. Mahdollisimman vähän kokeillaan kasvattaa nyt itse, vain pari lajiketta..

Ja koska kaiken tämän lisäksi on vielä kasvimaa, niin ei niitä omia kasvatettuja tartte olla kauheasti, ruokaa tulee varmasti riittävästi..

Lisäksi löysin myös varastosta pikkuneidin vaippa-aikana ostetut kestovaipat.



Tuon toisen lapsen saavuttua perheeseen, alkoi myös uudestaan tietysti vaipparalli..
Pikkuneidin vauva-aikana kiinnostuin kestovaipoista. Mitään niistä en tuolloin tiennyt, kuinka paljon erilaisia vaippamalleja on.. En oikein vieläkään täydellisesti tiedä niistä mitään, mutta kotona niitä oli mielestäni helppo käyttää..

Ja kun niitä välillä käytti, edes pari päivässä, se vähensi varmasti kertakäyttövaippojen ostamista, ja roskiksen täyttymistä.. Haluan uskoa, että luonto kiittää edes osittaiskäytöstä! Vähemmän muovia jne.. :D

Vielä en ole pikkuherralla kestovaippoja käyttänyt, mutta nyt, näiden taas löydyttyä, täytyy taas aloittaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...