tiistai 17. maaliskuuta 2020

Uutta arkea opettelemaan...

Voihan korona...!
Kaikille taitaa nykytilanne olla aika selvä ja itsekin olen niitä tiuhaan uutisista lukenut. Elämme mielenkiintoisia aikoja ja saa nähdä miten tilanne tästä kehittyy...

Meidän perheessä virustilanne on näkynyt vasta vähän. Pikkuneidin leikkikoulu peruttiin jo ennen kuin kaikki muut rajoitukset tulivat. Ukon työt jatkuvat, mutta hänenkin työpaikalla ollaan esim vierailuja rajoitettu. Yhdet hautajaiset tulevat varmasti meidän perheen osalta peruuntumaan, jos vain 10 henkilöä on hautajaisiin sallittu..

Itse huomaan laittaneeni minut ja muksut eristyksiin, vaikka tarvetta ei sinänsä ole... Mutta koska asumme syrjäseudulla, niin tulee väkisinkin olo, että parempi tällä hetkellä pysyäkin poissa taajamista. Vaikka myönnän että vähän tekisi mieli viedä muksut leikkipuistoon, että seinillä hyppiminen loppuisi.. 😅


Pressu olikin tuulisena päivänä se paras lelu ikinä! 

Hmm, sitten onkin mielenkiintoisempi kysymys, että miten saada kuukausi kulumaan lasten kanssa hyvin....? Luulen, että tv:tä katsellaan varmasti paljon. Mutta uskon että tässä kohtaa ulkoiluista tulee meidän pelastus. Pihalla leikkiessä kuluu tuntikin aina helposti. Ja jos tässä kohtaa alettaisiin vähän enemmän sinne lähimetsiin suunnata, siinäkin olisi ohjelmaa näille.. Sisällä täytyykin keksiä kaiken maailman pikkupuuhaa, jotta muksut viihtyvät.




Miten sitten OMA pää pysyy kasassa kuukauden...? Jaa-a, sen näkee.. Olen kuitenkin tottunut liikkumaan kodin ulkopuolella jonkin verran, joten ihan pelkästään kotiin en halua jäädä... Kauppareissulle täytyy välillä päästä yksin.. Kaikki paikat, missä olen käynyt yksin tai yhdessä, ovat nyt kiinni.. Kirjastot, uimahalli, kuntosali.... Kavereillekaan ei nyt kauheasti uskalla mennä..
Yritän säilyttää positiivisen mielen ja keskittyä kotiin. Jos nyt vaikka saisin siivottua rästihommat.. Jos nyt ehtisin ommella ja kutoa enemmän. Lukea enemmän.. Leikkiä lasten kanssa enemmän.. Purjot ja tomaatitkin pitäisi kohta esikasvattaa (taidan olla myöhässä niidenkin kanssa jo vähän)....

Nauratti itseasiassa, kun näin uutisissa otsikon, miten saada aika kulumaan kotona paremmin.. En lukenut juttua, mutta jutun kuvat nähdessäni tuli heti ekaksi mieleen, että nyt palattiin ajassa taaksepäin, jonnekin 90-luvulle omaan lapsuuden aikaani... Minusta ei yhtään huono juttu.. En muista tarkalleen kaikkia kuvia, mutta niissä oli lukemista, lautapelejä, leipomista, tv:tä.. Kaikkea mitä ennen tehtiin yhdessä, ja minkä nykyisin ehkä kännykkä varastaa.. Ihan hyviä ehdotuksia siinä näytti olevan, mitkä lisäisivät ainakin perheaikaa..


Ja ettei koko postaus mene korona/koti höpötykseksi, niin näytetääs vielä kuvilla miten ukko on taas iltansa pihalla viettänyt. 

Kasvimaan vieressä olleet polttopuut saivat uuden paikan, kun ukko sai rakennettua uuden puuvajan. 



Olen aika tyytyväinen tästä, sillä viime kesänä kyykkiessäni kasvimaalla, olivat puut aika hyvin näköesteenä, kun yritin samalla vahtia lapsia. Voin sanoa että oli aika turhauttavaa nousta vähän väliä rikkaruohon nyppimiseltä ja kiertää puukuorman taakse katselemaan missä neiti viiletti menemään.. 


Nyt puuvaja on saunan vieressä tyhjällä tontilla. 

Valkosipuli nousee jo ylös. :) 

Tämmöistä tännepäin.. Katsellaan miten tämä kevät tästä lähtee etenemään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...