maanantai 14. syyskuuta 2020

Sadonkorjuuta


Syyskuu alkoi ja taas tajusin sen, minkä melkein aina tuppaan unohtamaan. Pitäähän se sato noukkia sieltä maasta ylös! Tuntuu että sadonkorjuu tulee aina niin nopeasti yhtäkkiä vastaan, nytkö jo ne pitää sieltä ottaa!




Tuntui että tuli taas tänäkin vuonna laitettua kasvimaalle vähän lajikkeita. Mutta toisaalta kaikkea tätä vähääkin on tullut syötyä, niin ehkä vähemmän on parempi..


Kasvimaalta tuli porkkanaa, kesäkurpitsaa, sipulia, papuja ja punajuuria. Purjoa ja palsternakkaa tuli vähän.




Porkkanoita alettiin nostaa viikonloppuna ja lähipäivinä pitäisi jatkaa.. Punajuurista pitäisi vielä jonkin verran jaksaa tehdä etikkaversioita.
Perunaa tulee myös hyvin tänä vuonna ja iso kokoista on!



 Kasvihuoneessa menestyivät tomaatit ja kurkkukin alkoi vasta nyt tekemään hedelmää. Kaikkea pientä maustetta myös on, persiljaa ja basilikaa kasvihuoneessa.


Muutama vesimelonikin kerkesi tulla, tosin nämä ovat todella pieniä..




Sienimetsässäkin ollaan keretty välillä käydä. Tosin mummot ovat olleet ahkeria ja meille on tuotu milloin marjoja ja milloin sieniä, niin ihan älyttömästi ei tarvitse metsään enää rynnätä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...