keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Sadepäivä.

Syksyn toinen syysmyrsky.. Sadetta tullut koko päivän ja tuullut on kovin.
Aamupäivä menikin pikkuneidillä kerhossa ja minulla perhekahvilassa.
Sainkin siellä yhden käsityöni tehtyä loppuun.

Kotiin tullessamme tuntui kotimme jotenkin kolkolta ja kostealta.. Laitoin pönttöuuniin tulen, mitä ei ollut vielä tarvinnutkaan laittaa päiväsaikaan.. Sen verran kylmäksi ilma oli sadepäivän myötä muuttunut.



Pikkuneidin nukahdettua päiväunille, puuhailin vielä hetken omiani, kunnes menin myös maate.



En tiedä vaikuttiko sadeilma vai pönttöuunin lämpö, mutta nukuimme kummatkin oikein tukevasti.

Toivuttuani koomastani, ehdin viimeistellä viimeisimmät käsityöt.



Paapiin hauki kankaasta tuli pikkukakkoselle 62-koon housut.. Ainakin toivon koon olevan oikea, olen huomannut että minun ompelutaidoillani koot voivat välillä vähän elää.. Yleensä lisää pituutta saattaa tulla resorien kanssa, koska leikkaan ne vähän oman silmän mukaan..



Kankaita on paljon varastossa, mutta huomaan aina tilaisuuden (ja tilin) tullen ostavani Paapiin kankaita. Jokin niissä minua viehättää, ja saahan niistä aivan ihania vaatteita muksuille. :)


Pikkuneiti sai 98-koossa (toivottavasti siinä, ei olla vielä kokeiltu housuja) uudet legginsit. Samasta kankaasta olen neidille aiemminkin housut tehnyt, tosin eri kaavalla.. Kangas löytyi aikoinaan halvalla kirpputorilta. Ihana kuosi tuokin.



Ja viimeisenä 37-koossa palmikkosukat. Sukat menevät veljen tyttöystävälle synttärilahjaksi. Alunperin joululahjaksi oli tarkoitus, mutta kun sukat valmistuivat ennen syntymäpäiviä, niin on se kivempi antaa nyt kuin odottaa jouluun..

Neulonta on taas alkanut innostaa näin syksyn tullen, sukkapuikot kolisevat joka päivä jossain vaiheessa. Yhdet legginsit odottavat viimeistelyä vielä, kunhan jaksan ne vaan ommella loppuun.

Sadepäivät ovat kyllä kivoja. Saa levätä ihan luvan kanssa ja käsitöitäkin saa nopeammin valmiiksi, kun ei olla koko iltaa ulkoilemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mites edellinen vuosi menikään..

 Aikamoinen vuosi taas takana..😁  Tuli katsottua suurin piirtein kuvat läpi kännykästä ja siitä aina näkee, mitä kaikkea on vuoteen mahtunu...